torsdag 12 juli 2012

Wild väst: Mariken Halle


Verden venter from Vapen och dramatik

När Mariken Halle drar igång ett filmprojekt börjar hon med att skriva en lista. På produktionsbolaget Vapen och dramatiks (hon driver det med Clara Bodén och Ronja Svenning Berge) hemsida skriver hon att listan bland annat innehåller folk hon vill jobba med, frågor hon inte vet svaret på, saker hon skäms för och omöjliga saker som snart blir möjliga.

I mellanrummet mellan verklighet och fiktion har hennes märkliga och roliga filmer vuxit fram, som examensfilmen Kanske i morgon. Den är oförutsägbar, charmig, störig, smart och spretig, och som publik slits man mellan fascination och utmattning. Hon har även belönats för sin kortfilm No sex, just understand.


Mariken Halle, född 1982 och utbildad på Filmhögskolan i Göteborg, har just gjort sin första långfilm, Verden venter, som handlar om tre nyutbildade svenska skådespelare som jobbar som servitriser en sommar i Oslo. Filmmusiken är gjord av den fantastiska norska kompositören och sångerskan Susanne Sundfør, som fått alldeles för lite uppmärksamhet i Sverige. Skådespelarna är bland annat trion från humorgruppen Gruppen: Bianca Kronlöf, Elin Söderquist och Nina Haber. Premiär blir det till hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar