lördag 29 september 2012

Faktakollen: Liams snopp

Har DN helt snöat in på Taken 2-aktuelle skådespelaren Liam Neesons könsorgan? I en intervju noterar reportern Nicholas Wennö att ryktena går: det ska tydligen vara väldigt stort, eller var det långt? Stackars Liam Neeson blir inte själv tillfrågad.
En vecka senare publicerar tidningen en krönika av Andreas Nordström som utgår från Neesons enligt hörsägen ovanligt stora organ och sveper vidare till andra (manliga) skådespelare med samma aura av grandeur runt sig.

Förutom att man förbluffas av den intensiva fascinationen – jag skulle till exempel ha svårt att intressera mig för storleken på Cameron Diaz blygdläppar eller för hur stor livmoder hon har – är det läge att granska källorna.
Intervjun hänvisar till en amerikansk podcast, Hollywood babble-on (notera här returinformationen, DN:s intervju citeras i podcasten) som görs av serieförfattaren Kevin Smith och komikern Ralph Garman.
Krönikan hänvisar till Tumblr-bloggen Liam Neeson's cock, som låter läsare skriva in små tänkvärda aforismer som "Liam Neesons cock is so big, it is the 99 percent… Of liam neeson." Påståendena läses bland annat upp i slutet av ovanstående podcast.
Rätt tveksamma journalistiska källor, med andra ord.

Så varifrån kommer då detta rykte som får annars sansade män att gå ner i spagat? I de flesta träffarna på Google anges den verkliga källan vara den ökända fotomodellen Janice Dickinson, som hade en relation med Neeson och valde att skriva om hans könsorgan i självbiografin No lifeguard on duty (2002).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar